Σχεδιασμός Από Smartek Solutions
Πόλυς Πολυβίου © Πνευματικά Δικαιώματα 2012
Όλα Τα Δικαιώματα Διατηρούνται
Share on Facebook
Share on Twitter
New RSS Feed Bio

Από νεαρή ηλικία είχε ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα και του άρεσε να βγάζει φωτογραφίες. Όμως το πάθος του για τη φωτογραφία ξεκίνησε το 2000, όταν παρακολούθησε σειρά μαθημάτων φωτογραφικής τέχνης στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Έτσι ξεκινά η πρόκληση για την τέχνη της φωτογραφίας.

Το 2001 γίνεται μέλος του φωτογραφικού ομίλου ΤΕΥ-ΑΤΗΚ και ακολούθως της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου. Διετέλεσε ακόμα μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου Λακατάμειας και του Φωτογραφικού Ομίλου Στροβόλου παρακολουθώντας μαθήματα και διαλέξεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας λαμβάνοντας μέρος στις διάφορες δραστηριότητες και εκθέσεις.

Είναι επίσης μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας FIAP (Federation Internationale de l’Art Photographique) ενώ το 2010 απέκτησε τον τίτλο του καλλιτέχνη φωτογράφου AFIAP.

Χαρακτηριστικό του Πόλυ είναι η θέλησή του, να μάθει όσο το δυνατό περισσότερο για την τέχνη της φωτογραφίας. Η τέχνη αυτή τον έχει συνεπάρει αφού τον εκφράζει απόλυτα. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι από μόνος του κάποιος και με καθαρά δική του προσπάθεια φτάνει σε αυτά τα επίπεδα. Η προσπάθειά του συνεχίζεται λαμβάνοντας μέρος σε διαλέξεις, μαθήματα και σεμινάρια που κατά καιρούς διοργανώνονται από τους διάφορους οργανωμένους φορείς. Παράλληλα διαβάζει και ενημερώνεται για την φωτογραφική τέχνη μέσα από διάφορα μέσα.

Η επιβράβευση της προσπάθειας του Πόλυ να φωτογραφίζει με πάθος ό, τι τον συγκινεί και τον εντυπωσιάζει, έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο της τόσο αυθεντικής του προσπάθειας και της αγάπης του για την τέχνη της φωτογραφίας.

Συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε διάφορους διεθνείς και τοπικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί σε διάφορους τοπικούς διαγωνισμούς και αναρτήθηκαν σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, ενώ αρκετές έχουν διακριθεί και αναρτηθεί σε διεθνή σαλόνια.

Το 2006 του δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα μικρό δείγμα της φωτογραφικής του δουλειάς συμμετέχοντας μαζί με άλλους δύο καλλιτέχνες φωτογράφους, οι οποίοι πρώτευσαν στο διαγωνισμό «Φωτογράφος της χρονιάς 2005», στην έκθεση φωτογραφίας η οποία διοργανώθηκε από την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου.

Φωτογραφίες του χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την έκδοση του Τουριστικού Οδηγού που εκδίδουν οι Υπηρεσίες Καταλόγου της Cyta καθώς επίσης και για την έκδοση συλλεκτικής τηλεκάρτας.

Στο ξεκίνημα τις καλλιτεχνικής του πορείας οι πρώτες του φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί με μια Olympus SLR η οποία ανήκε στον αδελφό του. Στη συνέχεια αγόρασε την πρώτη του ημιεπαγγελματική φωτογραφική μηχανή Canon EOS 30 ενώ το 2006 απέκτησε ψηφιακή μηχανή.

Όπως ο ίδιος λέει στην εξέλιξη της πορείας του ως καλλιτέχνης φωτογράφος σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι «δάσκαλοί» του οι οποίοι τον βοήθησαν μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους να καλλιεργήσει και να εξελίξει το ταλέντο του. Μερικοί από αυτούς είναι ο Σωκράτης Περικλέους, Τάκης Δημητριάδης και ο συνάδελφος Στέλιος Παφίτης, τους οποίους και ευχαριστεί που τον μύησαν στην τέχνη αυτή.

Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτογραφία είναι το μοναδικό πράγμα που σταματά το χρόνο. Η φωτογραφία τον ξεκουράζει, τον βοηθάει να ξεχνιέται, ταξιδεύοντάς τον σε μέρη μαγικά, γεμάτα χρώματα. Μέσα από το φωτογραφικό του φακό βλέπει πράγματα τα οποία πιθανόν να μην βλέπουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι. Πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι ένας τρόπος να εκφράσει ο κάθε καλλιτέχνης τον ψυχικό του κόσμο.

Φωτογραφίζει διάφορα θέματα, αρκεί όπως λέει ένα θέμα να του ερεθίσει το μάτι και να συγκινεί τη ψυχή. Με τη φωτογραφική του στο χέρι νιώθει ελεύθερος να εκφραστεί μέσω των εικόνων που τον συγκινούν και καταφέρνουν να τον εκφράσουν. Στόχος του πάντα είναι να ταξιδεύει μέσω των φωτογραφιών του, προσπαθώντας παράλληλα να περνά τα μηνύματά του και σε αυτούς που τις βλέπουν. Μηνύματα θετικά, γεμάτα χρώματα, αγάπη και ελπίδα, μεταδίδοντας έτσι την αισιοδοξία του για ζωή. Παρατηρώντας όμως κάποιος τις ανθρώπινες φιγούρες μέσα από τις φωτογραφίες του, εκτός από συναισθήματα χαράς, ελπίδας και αγάπης μπορεί να διακρίνει συναισθήματα θλίψης, θυμού και πόνου. Ο φακός είναι για τον Πόλυ το μέσο επικοινωνίας της δικής του ευαισθησίας για ό, τι όμορφο και αληθινό υπάρχει σήμερα στον κόσμο μας.

Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να δείτε το έργο του μέσα από την πληθώρα των φωτογραφιών που φιλοξενούνται.

Βιογραφία

Αρχική